5 Şubat 2013 Salı

Volvo S 80

Volvo’nun amiral gemisidir. genişliği, rahatlığı, konforu, özellikleri, lüksü, kalitesi, kanıtlanmış güvenliğiyle bir insanın bir otomobilden beklediği neredeyse her şeyi sunar. Ne kadar eskirse eskisin hiçbir zaman ‘ele ayağa’ düşmez. Her haliyle her yaşıyla filintadır. Volvo s80 büyüklüğüne rağmen kullanım açısından oldukça rahattır. manevra kapasitesi yüksektir. hor kullanılmışını 18-19bin tl, temizi ve modeli yüksek olanı 40-50bin tl civarındadır.
2.0t, 2.0t5,2.8t6,3.0t6 gibi benzinli, d5 dizel olmak üzere 5 çeşit motora sahiptir ve bu motorlar içerisinde  araca en uygunu, performans ve sağlamlık bakımından en uygunu 2.8t6dır. Zaten çok üretilen de bu motordur. 2.8t6 aynı zamanda twin turbodur. yani çift turbo beslemelidir. bu güce bir de kesintisiz geçişlere sahip otomatik şanzumanı da eklediğinizde, ortaya tadına doyamayacağınız bir araç çıkar.
s80 Volvo‘nun şimdiye kadar ürettiği en başarılı modellerden biridir ama 2.8motor vergi bakımından Türkiye’de biraz can yakıcıdır. Yani 25bin tlye alınmış bir otomobile yılda 2bin tl vergi ödemek bir hayli can sıkıcıdır. Hor kullanılmadığı sürece yakıt konusunda can yakmaz. Çünkü büyük motor, o ağırlığa yeterlidir ve yüksek devirlere ihtiyaç duymaz.
Km ve yaş ilerledikçe turboların yüksek basıncı altında kalan ve görece bakımsız kalan motor başınızı ağrıtabilir. Bu ağrı bir hayli büyük olur. Yani eğer piyasasından ucuza bir volvo s80 almışsanız uzun süre sevinmeyin. Volvo mutlaka hak ettiği maliyete ulaşacaktır zamanla.
Sonuç olarak volvo s80, kalitesiyle, görünüşüyle, sürüş zevkiyle, güvenliğiyle 4-4lük bir otomobildir. lakin bakımlı ve temiz olması ruh sağlığınız açısından çok önemlidir…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder